en de hu

Bereg Camp - Újjáépítés a tűzeset után

kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás

2018 február 15. - Bejárati rész

Elkészült és beépítésre kerültek az ajtók és a bejárati rész teljes üvegezése.

 

2017 december 13. - Jön a tél

Egy szorgalmas csapat segítségével elkészült a teljes külső vakolat és az ereszcsatornák. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy még idejében, mert hamarosan jön a keményebb téli időjárás.

 

 

2017 október 13. - Jól haladnak a külső munkálatok

Hálásak vagyunk Urunknak, hogy kedvező időjárást és munkásokat is biztosított. Így jól halad az épület külső szigetelése.

 

2017 október 5. - Megkezdődött az épület külső szigetelése

A nyári táborok mind befejeződtek és újraindulhatott az építkezés. Néhány testvér segítségével elkezdődött az épület külső szigetelése.

 

2017 június 30 - Elkészült az új tető a bejárat és a lépcső felett

Áldjuk Istenünket a jó haladásért! Elkészült a bejárat új teteje és az új bejárati rész. Az épület belsejében is jól haladt a munka, elkészültek az új padlók a szobákban, a további munkálatok folyamatban vannak.

 

2017 május 30 - A tető befedése nem készült még teljesen el - Belső munkálatok gyorsan haladnak

Kérjük még Urunkat az Ő kegyelméért! Nem készült még el teljesen a tető befedése, mivel az utolsó szállításról hiányzott a cserepek egy része. A belső munkálatok nagy iramban haladnak. Jelenleg a padlófűtés beszerelésén dolgoznak.

 

2017 május 18 - Elkészült a tetőszerkezet

A tetőszerkezet teljesen kész, a tető befedése folyamatban van.

 

2017 május 2 - Új ablakok behelyezése és haladás a tetőnél

A kedvezőtlen idárás ellenére sikerült az új ablakokat behelyezni és a tető építésénél is jól haladnak a munkálatok. Az a reménységünk és imádságunk, hogy az épület időben elkészül a nyári táborok megkezdéséig. Imádkozzunk, hogy az Úr biztosítsa az ehhez szükségeseket!

 

2017 március 20 - Megérkeztek a hiányzó födémelemek

Némi gyártási és szállítási nehézség után megérkeztek a még hiányzó betonelemek, így gyorsan folytatódhat a tetöszerkezet építése.

 

2017 február 24 - Folytatódik az új tető építése

Isten kegyelme által a szállítási nehézségek ellenére is jól halad az új tető építése. Közben belső munkálatok is kezdödtek, új fürdőszobák készülnek.

 

2017 január 31.  Készül az új tető

A kemény és hideg kárpátaljai tél ellenére jól haladnak a munkálatok. Egy pár nap várakozás után megérkezett az új panelek egy része és megkezdödött a beépítésük.

 

2017 január 17.  Előkészületek az új tetőszerkezet építéséhez

Valóban nagy áldás, hogy az épület külső újjáépítésének tervezett költségének mintegy a fele már rendelkezésre áll. Köszönet érte minden hüséges adakozónak, testvérnek! Nagyon köszönjük ezt a szolgálatot is! Az új tetőhőz már nagyrészt az anyagok is a helyszínen vannak. Kérjük, továbbra is imában hordozzák az építkezést, most különösen megfelelő időjárásért és a munkások biztonságáért kérjük a testvérek imatámogatását!

 

2016 november 23 - Megkezdődött az újjáépítés! Áldjuk az Urat minden tettéért!

Sikerült találni egy megbízható építő céget, s így egy gondos előkészítést követően elkezdődhettek a munkálatok.Az épitési anyagok egy részét már a helyszínre szállították és a tűzben megmaradt felső falak eltávolítását be lehetett fejezni. Hálát adahatunk azért a sok segítőért és támogatóért, akik mindezt Isten segítségével lehetővé tették! Jelenleg a tervezett költségek kb. 40%-a már rendelkezésre áll. Köszönjük!

 

2016 november 10 - Újra üzemel a fűtés

Újra lehet fűteni mindkét épületben, miután áttelepítésre került a fűtőegység az új kazánházba. Így már megfelelő hérsékleten lehet folytatni a tanítást az orosz nyelvű vezetőképző tanfolyamon is.

 

2016 november 1 - Dícsérjük az Urat! Lehetséges az újjáépítés!

Dícsérjük Urunkat, hogy lehetséges lesz az épület teljes újjáépítése. Dícsérjük azért is, hogy ennyi segítőt és támogatót küldött, hatalmas áldás ez! Köszönünk minden imát a Bereg Camp-ért! A pár nappal ezelött kialakított ideiglenes tetőfedés jól vizsgázott és ellenállt eddig az időjárási viszontagságoknak.

 

2016 október 27 - Statikus mérnöki vizsgálat

Statikus mérnök segítségével megvizsgálták az epület megmaradt és sérült falait, részeit, hogy a kár teljes mértékét, illetve egy lehetséges újjáépítés lépéseit lehessen jobban tervezni.

 

2016 október 6 - Hálásak vagyunk az Úr megtartásáért!

Istenünk annyi segítő kezet és barátot küldött, hogy a nagy kár ellenére gyors ütemben el lehetett kezdeni a munkálatokat. A faanyag egy ideiglenes tetőhöz már rendelkezésre áll, s így reménységünk szerint még a tél beállta elött új tető kerülhet az épületre.

   
Első lépésként egy ideiglenes lefedés került elkészítésre, ami remélhetőleg az eső egy nagy részét kivédi majd.
   

Nagy áldás tudni azt, hogy az Úr ilyen csodálatosan működik!

Köszönünk minden támogatást és imákat!

 

2016 október 1.

Ma reggel 5:30 körül tűz ütött ki a Bereg Camp elsö épületében.

Mikorra észlelték a tüzet, a tetö már égett. Hála az Úrnak, mindenkinek sikerült épségben elhagyni az épületet.

A tűz teljes mértékben elpusztította a tetöt és a legfelsö szinten található hét szobát, ahol az éppen vezetöképzötanfolyam résztvevöi tartozkodtak. Sajnos a vendégek személyes tulajdonai odavesztek.
A középsö szint és az alagsor csupán az oltás miatt szenvedett vízkárt, de helyrehozható. Megrendítö volt, hogy több mint 100 helybéli segítö jelentkezett azonnal a közeli falvakból, s délutánra megtisztították az épületet a törmelékektöl. A következö kihívás jelenleg az épület gyors befedése valamilyen rögtönzött tetövel, mivel már holnaptól esös idöt jeleznek.
A vezetöképzö tanfolyam résztvevöi nem éltek a felajánlással, miszerint egy közeli kollégiumba költözhetnének át. Inkább a helyszínen szeretnének közösen kitartani, s közös helyiségben, matracokon fognak éjszakázni. Az új épület frissen lecsempézett nappali szobáját pedig tanteremként fogják használni.
Edelmann Sebestyén, középeurópai igazgató, megszakította Lengyelországi szolgálatát, s útban van Kárpátaljára, hogy feleségével együtt segítse koordinálni a munkálatokat.
Köszönjük az imákat és a bátorító leveleket, szavakat. Sok mindent nem értünk még, de bízunk abban, hogy Urunk egy ilyen veszteséget is gyözelemre tud változtatni!
   
   
2016 október 4 - Heves esözés

Az utóbbi napok heves esözéssel teltek s emiatt gyorsan megtelt vízzel a felsö szint. A térdig érö vizet vízelveztö lékek fúrásával lehetett csak elvezetni, így az épület nem károsodott tovább.

 

 
2016 október 6. - Hála Isten jóságáért

Nagyon hálásak vagyunk Urunknak, hogy ilyen gyorsan kirendelte a segítö kezeket, helyben és a távolban egyaránt. Sok önkéntes segítö, és az elsö adományokkal eltudtuk kezdeni az épület felújítását. Fagerendákat tudtunk vásárolni, és reménykedünk benne, hogy minél több munkálat befejezésre kerül még a tél beállta elött.
Köszönjük az imákat és a támogatást, hatalmas áldás Istenünk jósága és hüsége!
   
 Egy ideiglenes tetövel sikerült lefedni a megmaradt falakat, hogy ne károsodjon tovább a nagy mennyiségü esövíztöl.
 

 

Adományaikat a Vasárnapi Iskolai Szövetség számlaszámán fogadjuk:

Budapest Bank Rt. 10103056-39003421-00000008

Kérjük, a közleménybe írják a "Bereg Camp" megnevezést!

Köszönjük!
 


Vissza Back

Calendar
Su M T W T F Sa
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
IMG_2704.jpg 
DSCF8227.jpg 
IMG_0571.jpg